Klant
Jaar

2018

Team
Deliverables
  • Installatie
  • Grafisch werk
  • Video
  • Marketing dossier

Een jubileum? Dat moet gevierd worden!

Het bedrijf New Lines heeft Interaction Design benaderd om mee na te denken over een concept waarin het oudste winkelcentrum van België centraal staat. In oktober 2018 wordt Shopping 1 te Genk namelijk 50 jaar. Na 2 weken brainstormen zijn we op het concept “In de wolken” gekomen.

Ons concept is een interactieve regenboogtunnel maken die van kleur zal veranderen als er mensen doorheen lopen. Daarnaast willen we er ook een spelelement aan toevoegen. Als men een bedrag boven de 20 euro heeft uitgegeven in deelnemende winkels van Shopping 1, krijgt men een wolkenmunt. Met deze munt kunnen ze het spelelement van de tunnel activeren. Als de munt ingevoerd wordt, beginnen 4 van de 6 bogen te flikkeren en veranderen van kleur. Onder deze 4 bogen staan pilaren met wolkenknoppen op. De speler wordt uitgedaagd om de 4 flikkerende bogen in dezelfde kleur te krijgen. Als dit lukt, ontvangt men een prijs in de vorm van een kortingsbon die men kan besteden binnen Shopping 1.

Om aan te kunnen tonen dat het concept zou kunnen werken, moesten we een werkend prototype maken. Dit ziet u in het filmpje onderaan gelinkt.